Módszereink

Állapotfelmérés

Cégünk módszere alapján minden esetben a fejlesztés előtt állapotfelmérést készítünk az alábbi területeken:

  • Személyes beszélgetés a tréning résztvevőivel és/vagy a közvetlenül velük dolgozó vezetőkkel
  • Információ szerzése a Megrendelőtől (szakmai előképzettségek, tréning múlt, igények)
  • Meglévő szakmai anyagok, munkafolyamatok megismerése a Megrendelő segítségével
  • A begyűjtött információk alapján értékelés és a program „finomhangolása”, egyeztetve a Megrendelővel

Módszertan

Tréningjeinken a tanulás cselekvés, élmény útján történik. Az elméleti ismeretek átadása mellett, a tapasztalati tanulás módszerének megfelelően, a tárgyalt témához kapcsolódó feladatokkal, gyakorlatokkal hozunk létre különböző helyzeteket, melyeket követően a tréner és a csoport közösen von le egyéni vagy szervezeti tanulságokat. Partnereink nyugodt körülmények között, szakképzett trénerek vezetésével gyarapíthatják szaktudásukat és sajátíthatnak el olyan készségeket, melyek alkalmazásával növelhető a munkahelyi hatékonyság. Mivel a szituációkat kisebb csoportokban is feldolgozzuk, így a csoport minden tagja megkapja a lehetőséget az aktív részvételre, mely hozzájárul az ismeretek tartósabb elsajátításához.

Változatos módszerek alkalmazása az összeállított program függvényében:

  • Egyéni és csoportos feladat- és problémamegoldások
  • Interaktív játékok, szituációs helyzetgyakorlatok
  • Tréneri ismeretközlések
  • Közös megbeszélések

A trénerek és a társak személyes visszajelzései és a résztvevők aktivitására épülő programjaink hozzájárulnak, hogy a részvétel minden csoporttag számára élvezetes és hasznos legyen.

Visszajelzés és a fejlődés tervezése

Fejlesztési programjaink után a tapasztalatokat és a tréning tanulságait összegyűjtve, Megrendelőinkkel kiértékeljük a tréning célkitűzéseinek megvalósulását, illetve a résztvevők fejlesztésének további lépéseire teszünk javaslatot.

Készségfejlesztő tréningjeinknél nem ritka, hogy a tréning utáni hónapokban utánkövetési napokon biztosítjuk a fejlesztett készségek beépülését.

Print Friendly, PDF & Email