Programjaink

Brutal Force felsővezetőknek

Egy szervezeti változás vagy fejlődés elérésénél kulcsszerepe van a felsővezetők felkészültségének és vezetői erejének.
Mégis, mivel idejük drága, kevés figyelmet kapnak, így gyakran az Élet tanítja csak őket, hogyan kell hatékonyan, tudatosan dolgozni felsővezetőként.
Vajon megvan-e mindig a vezetőinkben a kíméletlen következetesség, stratégiaalkotás és követés készségszinten és a felsővezetői image kialakításának rutinja?

Tovább

Facilitálási technikák

Workshop, brainstorming, word cafe, ost, csupa olyan dolog, amit a munkamegbeszélések tervezésénél és levezetésénél nem árt ha ismerünk. Mára már nem elég, ha jól kommunikálunk vagy elvégeztünk egy prezentációs tréninget.

Hogyan kell semlegesnek maradni egy ötlet megvitatásánál? Hogy kell inspirálni a csapatot úgy, hogy innovatív ötletek szülessenek?
Ilyenkor segíthet, ha van közöttünk egy képzett facilitátor.

Tovább

Belső erő – vezetői iskola

Hogyan legyek jó vezető?
Miért olyan nehéz mégis, ha olyan sokan elmondták, leírták, megmutatták, hogy mi a válasz?
Miért van az, hogy a mindannyiunkat ez a folyamatos belső nyugtalanság hajt?
Akkor hát mi is hajt igazán minket? Azonos természetű ez az erő minden emberben?
A „BELSŐ ERŐ” – vezetői iskola új megközelítésből, új szemszögből ad segítséget az önfejlesztéshez és a vezetői készségek fejlesztéséhez.

Tovább

Másokat mozgató szakértők fejlesztése

A régi vállalati hierarchiák az ideje leáldozott. Helyüket teamkultúrák, mátrixszervezetek, multicéges munkakultúrák váltották fel. A legtöbb munkatárs egyszerre projekttag több projektben, néha projektvezető is és emellett a saját osztályán lévő munkatársakkal is együtt dolgozik. Ezeknek a szerepeknek való megfelelés nehéz feladat, sok együttműködés, néha vezetés, időnként projektmenedzsment.
El kell fogadnunk, hogy egy állás legtöbbször másokat mozgató szakértői munkát is jelent. De vajon mennyire képzettek a kollégák egy ilyen komplex feladatra?

Tovább

Vezetői készségfejlesztés

A jó vezető egyik definíciója, hogy rá tud venni embereket arra, hogy megcsinálják, amit mond nekik. Egy másik megfogalmazás szerint a rossz vezető azt mondja: “Előre”, míg a jó vezető azt mondja: “Utánam”.
Minden vezetőképzésünk komoly szakmai műhely is egyben, ahol a résztvevők megoszthatják vezetői tapasztalataikat.
És ezt semmilyen könyvben nem lehet elolvasni. És ezért egy ilyen tréning mindig megtérülő befektetés.

Tovább

Értékesítési technikák

Az eladástechnika fejlesztésére nem csak a termékeiket értékesíteni kívánó cégeknek van szükségük. Ma már a karitatív tevékenységet végző non-profit szervezetek is csak úgy tudnak fennmaradni, ha tisztában vannak a professzionális eladás titkaival. És a hétköznapokban mindenkinek saját magát kell eladnia legkülönfélébb helyzetekben. Mert egy ötlet eladásához a főnöknek, az “igen” megszerzéséhez egy randevún, egy jobb állás megszerzéséhez mindenkinek értékesítenie kell.

Tovább

Stresszkezelés

Előfordul a munkahelyeden hosszabb időszakon át tartó csúcsterhelés, bizonytalanság, gyakori változások a szerepkörökben vagy elvárásokban, hiányos kommunikáció, munkatársak között állandósult nézeteltérések? Előfordul a munkatársaid életében időzavar, személyes nézeteltérések családtagokkal, családtagok betegsége, költözés, pénzügyi terhek növekedése?

Tovább

Önismereti tréningek

Bár a pszichológiában szerteágazó kutatási irodalma van, mára már a köznyelvbe is betörtek az olyan szavak, mint „extrovertált – introvertált”, „melankolikus”. A személyiségtipológiák azon az elven működnek, hogy korábbi viselkedéseikből jó eséllyel be tudjuk jósolni embertársaink jövőbeni viselkedését, ezáltal befolyásolni tudjuk őket, illetve számukra kedvező, az általuk igényelt módon tudunk velük kommunikálni.

Tovább

Kommunikáció fejlesztése

Asszertivitás, aktív hallgatás, nonverbális kommunikáció, énközlések – sok tréningrésztvevő számára az unalomig ismételt ismeretek. Miért tartanak/rendelnek mégis annyi kommunikációs tréninget? Talán azért, mert a kommunikáció olyan alapkompetencia, amire a többi készségünk ráépül, azaz ha a kommunikációs készségünk nem megfelelő szintű, előfordulhat, hogy egyéb képességeinket már nem lesz lehetőségünk kibontakoztatni.

Tovább

Prezentációs technikák

A hatásos előadó figyelemfelkeltő, kreatívan illusztrálja az üzenetét, figyelembe veszi a hallgatóság előzetes ismereteit és elvárásait, bevonja őket az előadásba és természetesen átadja a szükséges ismereteket. Tréningjeinken a résztvevők megtanulják, hogyan lehet az előadásuk több, mint egy felolvasott szöveg, hogyan használhatják ki az élőszó és a személyes jelenlét előnyeit az ismeretátadásra vagy éppen meggyőzésre.

Tovább

Csapatépítés

Csapatépítő fejlesztéseink során változatos témákban és módszerek révén kovácsolódnak össze résztvevőink valódi csapattá. A közös élmények átélésétől kezdve a játékosan tanító kalandos gyakorlatokon keresztül egészen a klasszikus, csapatmunkához szükséges készségeket tanító tréningig választhatsz kínálatunkból.

Tovább

Stratégiai tervezés

A szervezet felsővezetése által megalkotott szervezeti célok és alapelvek gyakran vagy egyáltalán nem is ismertek a munka operatív részét végző kollégák előtt, vagy csupán betanult, semmitmondó kifejezésnek tűnnek, amelyekkel nem tudnak azonosulni. Hogyan lehet megszövegezni olyan szervezeti küldetést és úgy kijelölni a célokat, hogy azokat minden munkavállaló a sajátjának érezze? És mi a teendő ezek után?

Tovább

Szervezetfejlesztés

A sztori: Egyszer egy amerikai cég rendelt egy japán cégtől 1000 db alkatrészt. A szerződésben kikötötték, hogy a selejt 0,002 lehet. Amikor a megkapták az 1000 db hibátlan alkatrészt, visszaüzentek, hogy „És hol van a két ezrelék selejt?” Mire a japán cégnél legyártottak újabb két hibátlan alkatrészt, összetörték, és elküldték: „Tessék, itt van.”

Tovább

Kívánságtréning

Az eddigiekben nem találtad meg a neked tetsző tréninget? A munkatársaidnak valami másra van szüksége? A pizzériák szokásához hasonlóan mi is biztosítjuk Számodra, hogy saját elvárásaidhoz formáld az általunk lebonyolított fejlesztést. Akár az előbbiekben leírt tréningmodulokból, akár más tananyagból felépítheted a cégednek szükséges tréninget.

Tovább
Print Friendly, PDF & Email