Stresszkezelés

A magasabb rendű élőlények aktivitásának alapvető törvénye az, hogy a szervezet egyetlen részét sem szabad aránytalanul és tartósan dolgoztatni.” – Selye János

 

Előfordul a munkahelyeden hosszabb időszakon át tartó csúcsterhelés, bizonytalanság, gyakori változások a szerepkörökben vagy elvárásokban, hiányos kommunikáció, munkatársak között állandósult nézeteltérések?

Előfordul a munkatársaid életében időzavar, személyes nézeteltérések családtagokkal, családtagok betegsége, költözés, pénzügyi terhek növekedése?

A stresszkezelésre még kevés munkáltató fordít elegendő figyelmet, noha a munkavállalókat ért stressz okozta károk – figyelmetlenség, motiválatlanság, kiégés, betegségek – a munkáltatót is sújtják.

Mindannyian folyamatosan változó mennyiségű stressznek vagyunk kitéve – mi is, Te is, a munkatársaid is, mégis általában kevés figyelmet fordítunk a stresszmentesítésre, stresszoldásra. Manapság már a stresszmentes élettel kapcsolatos elvárások is stresszt okoznak, pedig apróbb változtatásokkal már sokat tehetünk az ártalmak csökkentése érdekében.

A stressz már azáltal is enyhíthető, ha a munkatársak szervezett keretek között megoszthatják egymással stresszkeltő élményeiket, támogatást és tanácsokat nyújthatnak egymásnak, illetve közös megoldásokat alakíthatnak ki a munkahelyi stressz csökkentésére.

Stresszkezelés tréningjeink fő témái

  • Szerepek azonosítása, szerepkonfliktusok
  • Stresszorok – jó stressz, rossz stressz?
  • Stresszcsökkentő technikák
  • Időgazdálkodási, időmenedzselési technikák
  • Stresszoldás
  • Stresszkezelés vezetőknek

Print Friendly, PDF & Email